Imatge per Festa Major de Cardedeu 2024

Festa Major de Cardedeu 2024

Festa Major de Cardedeu, del 14 al 18 d’agost

La Festa Major de Cardedeu ja és aquí! De dimecres, 14 a diumenge, 18 d’agost arriben 5 dies per gaudir d’un programa amb 84 activitats, 24 més que el 2023, entre actes de cultura popular, concerts i espectacles.  

Ana Martínez Navarro és l’autora del cartell de Festa Major 2024. La il·lustradora que treballa amb el nom de @supercaligrafica ha volgut fer un cartell estèticament bonic inspirat en el passat modernista de Cardedeu.

El pregó, dimecres 14 d’agost a les 9 del vespre a la pl. de l’església, serà a càrrec de la Colla de Diables de Cardedeu per celebrar els seus 30 + 1 anys de vida. 

 

Tota la informació dels actes al web de Festa Major. I aquí us podeu descarregar el llibret de Festa Major

La festa compta un any més amb el Punt d’informació de la Festa Major i les xarxes socials actives (Instagram, Facebook i X –Twitter- ) per estar informats i actualitzats a tota hora.

 

NOVETATS DE LA PROGRAMACIÓ 

Una programació amb més de 35 actes de cultura popular. Com a nou, el Seguici de Festa Major torna a ser conjunt i amb un nou corregut, amb inici a la Pl. de l’U d’Octubre (Tèxtil Rase, Fàbrica de Cultura) fins a la pl. de l’Església. I el dia 15 d’agost, els Entremesos del 15 al matí i els Petits Entremesos del 15, a la tarda, s’inicien 15 minuts abans en Seguici des la casa de la vila.L’aposta per aquests canvis es fruit de la tasca que duu a terme la Comissió de Cultura Popular de la Festa Major.

Enguany per part de la Regidoria de Festes s’ha volgut ampliar la programació amb activitats que fomentin la participació activa de la ciutadania. És el cas del bingo musical amb Bingo Banda, el bosc vertical, el tastet de bicis sense edat, la classe oberta de swing, dibuixa la festa major, el taller de cuina infantil, el joc d’estratègia per tota la família Làser Tag, el torneig de màgic (joc de rol), la marxa amb cadires de rodes, la Caminada amb gossos i un Concurs de Play Back a càrrec de grups de Gent Gran entre d’altres.

Aquestes activitats han estat promogudes amb la complicitat d’entitats cíviques i socials que participen per primera vegada a la FM per fer-la més plural. Algunes d’elles son: Cardedeu Vital, Bicis sense Edat, A Cardedeu Fem Lindy, Granollers Dibuixa, Apedis i More (Associació de persones amb discapacitat i mobilitat reduïda Baix Montseny), BATEC (Brigada Animalista pel Tracte Ètic Cardedeu), Mans Unides del Vallès Oriental, A.E. Perestroika i A.E. Ponent de Les Franqueses del Vallès i Viver de Bell-lloc.

 

ACTIVITATS CONSOLIDADES

Cardedeu compta amb un munt d’actes d’entitats que formen part de la Comissió de la Festa Major i que donen cos i ànima a la Festa. Es el cas dels Correfocs, els balls de les figures festives, les Despertades, les Matinades, la Tarda Bastonera, la dansa a Poètiques del Cos, la Cucanya  Gegantera, la monumental paella d’arròs, el concert de música clàssica amb Ostocambra, els concerts de sardanes i de festa major i els balls amb l’Orquestra Montgrins i l’Orquestra Maravella i sempre per acabar, Les Nones.

 

CONCERTS I ESPECTACLES 

I a més de la cultura popular i les activitats més participatives, un dels punts forts de la Festa Major de Cardedeu és l’aposta pels concerts i els espectacles d’arts en viu, seleccionades per El Garitu.  Musicalment, comptarem amb la singular Orquestrina Nacional del Garitu, Lefa’m Blanc ( com a grup guanyador del concurs “Mama vull ser músic” amb la col·laboració d’ASMUCA), COCO, Mama Dousha, Xanguito, Pèl de Gall, Orquestrina Trama i Préssecks. A més de punxa discos cada dia amb PD Makala & Son, Dj Sendo, Dj K-Zu i PD Tes.

Pel que fa a espectacles en viu comptarem amb el circ d’Entre nous, la dansa i el teatre físic amb Esberlar, l’humor de Ricky, el profesor de tenis, la màgia i el clown a Gota de Txema Muñoz i el clown amb La Churry a Wowww. 

Finalment, com a novetat, destacar que hi haurà activitats musicals adreçades a un públic de mitjana edat més enllà de l’escenari garitu i els balls amb Orquestra. Es el cas de l’Hotel Cochambre seguit del Dj Joan Reche a la pista Pompeu Fabra i el Guateque dels 50’s als 90’s amb vinils i el Tardeo Petardeo amb els djs Tino Turners darrere del Mercat Municipal.

 

FESTA MAJOR INCLUSIVA

La Festa Major fa un pas més per fer-la més inclusiva i accessible per tal que tothom la pugui gaudir. Com a novetat, hi haurà un espai reservat anomenat Racó de la calma ubicat a la mateixa plaça Sant Corneli amb accés pel Punt d’Informació (Dr. Klein, 28) per oferir un espai acollidor i tranquil. També s’ofereix una credencial d’accés prioritari per a persones amb capacitats diverses així com altres serveis com cascs anti soroll de préstec i senyalització dels espais amb pictogrames.

Tota la informació a: festamajorcardedeu.cat/la-festa-inclusiva/

En quant a activitats, s’han programat un conjunt d’activitats amb mirada inclusiva com la marxa de sensibilització amb cadires de rodes, el tastet de bici sense edat o els jocs inclusius.

 

CARDEDEU VIU LA FESTA MAJOR

Enguany la Festa Major comença el dimecres, 14 d’agost i enllaça amb dos dies festius locals, 15 i 16 d’agost, per seguir dos dies més, 17 i 18 d’agost, que cauen en cap de setmana. Així doncs els dies de Festa Major coincidiran amb molts comerços i negocis tancats. I el dilluns, 19 d’agost no hi ha Mercat setmanal.

Tota la informació al web de Festa Major.

L’equip de les Regidories de Cultura i Festes us desitgem una bona Festa Major!

Compartir: