Imatge per El programa l’Educació a escena tanca el curs amb més participació que mai

El programa l’Educació a escena tanca el curs amb més participació que mai

Alumnat de primària i secundària ha viscut i gaudit, de primera mà, d’iniciatives i espectacles d’arts escèniques i musicals.

El programa escolar d’arts escèniques de Cardedeu tanca el curs amb més activitats i participació que mai. La novetat d’enguany han estat els tallers de dansa, circ i teatre per a prop de 600 nenes i nens de 1r a 6è de les cinc escoles de Cardedeu. Amb l’objectiu d’acostar aquestes disciplines artístiques als més joves i, al mateix temps, donar-los a conèixer el nou equipament cultural de la Tèxtil Rase Fàbrica de Cultura, s’han fet trenta tallers impartits per professionals dels diferents àmbits.

Pel que fa a la programació, enguany s’han fet 9 espectacles de teatre i titelles, música, ombres i objectes, i dansa, amb un total de 26 sessions, per a l’alumnat de cicle inicial, mitjà i superior. S’han seleccionat les propostes escèniques i musicals més adients per a cada nivell educatiu, i totes han comptat amb la seva corresponent guia didàctica. Les han pogudes gaudir més de 2.000 infants.

A secundària, ha continuat, amb èxit, el projecte Ambaixad@rs culturals, figures representades per alumnat dels instituts que fan de pont entre el teatre i el seu col·lectiu amb l’objectiu de comunicar i estimular els joves per anar a veure els espectacles. Els Ambaixad@rs d’enguany, 10 de l’INS El Sui, 19 de l’INS Pla Marcell i 15 de l’INS Raspall, han pogut triar dos espectacles dels que s’han programat al Teatre Auditori.

A més, en el marc del projecte “Escola i República” s’han programat dos sessions de l’espectacle “El mar, visió d’uns nens que no l’han vist mai” només per l’alumnat dels instituts, en el qual hi ha assistit 330 joves dels tres instituts.

Per al públic dels centres de secundària, també s’han fet diverses activitats de dinamització al llarg del curs escolar, com un taller de teatre sobre salut mental, la participació en la tria d’obres del festival de teatre jove RBLS o diverses entrevistes a protagonistes d’espectacles programats al Teatre Auditori, entre d’altres.

Compartir: